Namninsamling ang ny simhall till Övik!

Var med och gör skillnad du också! Skriv på genom att trycka Här och gör Din röst hörd gällande frågan om en ny simhall.  

 

Simhallen i Örnsköldsvik byggdes 1970 och används flitigt till simundervisning både av skolor, föreningar och Paradisbadet. Men även av andra aktörer. Det finns inte tillräckligt många bassängtider för att kunna tillgodose alla behov från skolor, föreningar och simmotionärer. I dagsläget är simhallens framtid väldigt oviss, när den gamla anläggningen börjat gå sönder och framförallt har kravet på sig att PCB-saneras innan slutet av året 2017. 

Första förslaget var att stänga simhallen i 10-12 månader för PCB-sanering och renovering vilket skulle vara katastrofalt för simundervisningen i kommunen. Just nu finns det ca 200 aktiva barn och ungdomar i stadens simklubbar, som växer för varje år. Men framförallt alla barn tillhörande skolor i centrum, Domsjö, Gullänget, Högland och Bonäset som enligt lag ska vara simkunniga i 6e klass. För dessa barn och ungdomar går det helt enkelt inte att stänga ner simhallen i upp emot 1 år. 

I Maj kom beskedet att kommunen nekar bygget av ny simhall och istället kommit fram till en nödlösning i form av att enbart PCB-sanera simhallen och försöka begränsa nedstängningen till 3 månader, under sommartid. Detta är dock fortfarande något som kommer att drabba alla simmotionärer, barn och ungdomar som går i simskola eller tränar och tävlar i simning under vardaglig basis. Att simhallen behöver en renovering hjälps dock inte av det nya förslaget.

I dagsläget kan alla drabbade bara hoppas att reningssystemet inte en dag bara sluta fungera och simhallen tvingas stängas ner i väntan på lagning. 

Vi behöver en ny simhall i Örnsköldsvik. Oavsett alla nödlösningar som går att ta till för att skjuta på problemet, så behövs en ny stabil hall och mer tider till alla aktörer som är i behov av vattentillgång av olika anledningar!


 

 

Nyheter

5/17/2024
Det går nu att anmäla sig till Sundsvall sim 8-9/6. Sista anmälningsdag 24/5. ...
4/25/2024
Det går nu att anmäla sig till Norrländska Mästerskapen i Umeå 18-19/5. Sista an...
3/25/2024
Det går nu att anmäla sig till Härnöracet 13-14/4. Sista anmälningsdag 31/3. I...
Page-part not found : PagePostNews